Regler for fleksjob

Der findes rigtig mange forskellige regler for fleksjob, og der stilles desuden en række forskellige krav til de personer, som godt kunne tænke dig sig at få et fleksjob. Årsagen til at fleksjob er opstået i Danmark er, at man vil bevare nogle jobs til folk, som har en skade eller som af den ene eller den anden årsag ikke har mulighed eller evner til at arbejde på fuldtid.

Derfor er der opstået disse fleksjob-ordninger, så hvis du af en eller anden grund ikke længere kan arbejde på fuld tid, men dog godt kunne tænke dig at forblive på arbejdsmarkedet på lavere tid end før, så læs med her, og bliv klogere på de regler der er lavet omkring fleksjob i Danmark.

Fleksjobreformen pr. 1. Januar 2013.

Den 19. december 2012 blev der af Folketinget lavet en ny reform for førtidspensionister og fleksjobbere.

Fra denne dato gælder der en regel, som siger, at for at man kan modtage fleksjobydelsen i 2013, så er det et must, at man er under 65 år gammel, og at man har væsentlige eller varige begrænsninger i sin evne til at arbejde. Det er et af de helt basale krav der stilles, for at man kan modtage fleksjob-ydelse i Danmark.

Derudover har man også mulighed for at modtage et tilbud omkring fleksjob, hvis men på et tidspunkt har en meget begrænset arbejdsevne, som kan være grundet en skade eller lignende, men hvor der er mulighed for at man inden for en rimelig og overskuelig tidshorisont kan komme tilbage på arbejdsmarkedet igen. Altså skal denne skade eller skavank være kortvarig og udvikle sig i en positiv retning, med henblik på, at fleksjobberen kommer tilbage på det normale arbejdsmarked.

Et fleksjob kan kun oprettes hos en arbejdsgiver, som har sit hjemsted her i Danmark. Hvis man er ansat hos en arbejdsgiver som har hjemsted i Danmark, men hvor arbejdet foregår i et andet land, så er der nogle særlig regler, som gør sig gældende. Disse bør man forhøre sig om i sit lokale jobcenter.

Om man har ret til at få et fleksjob er en beslutning som afgøres af dit lokale jobcenter. Det er dem, som skal træffe en afgørelse omkring mulighederne for at få tilbudt et fleksjob i Danmark.

Hvor finder jeg mere information omkring fleksjobreglerne?

Hvis du efter at have læst ovenstående information omkring de gældende regler for fleksjob fortsat ikke har fundet svar på dit spørgsmål, så har du mulighed for at finde yderligere information på nettet. Der findes et hav af forskellige sider – dog står der rigtig meget god og relevant information, hvis du tager et kig på denne hjemmeside. Der kan du kort og godt finde alt hvad der er værd at vide om fleksjob samt gældende regler for folk med fleksjob.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *