Hvad er forskellen på boligsikring og boligstøtte?

Boligstøtte

Lovgivningen omhandlende boligstøtte er meget kompliceret, og derfor bør du søge rådgivning hos boligstøtteafdelingen hos din kommune.

Boligsikring

Boligsikring er en ydelse, som gives til lejere. Beløbet er skattefrit, og beløbet kan variere rigtig meget fra person til person.

Der er flere forskellige faktorer, som er med til at afgøre hvor stort beløb du skal have i boligsikring, men nogle af de vigtigste ting er blandt andet husstandens samlede aktuelle indkomst, og hvor stor formue husstanden har.

Derudover er der også af afgørende betydning hvor stor en bolig du har, og hvor meget du betaler i husleje. Antallet af personer i hus kigges der også på, og der vurderes desuden også ud fra, hvor mange børn i husstanden, der er under 18 år.

Der gives et forholdsvis stort beløb i boligsikringen. Beløbet udgør hele 60% af boligudgiften. Efterfølgende fratrækkes der 18 pct. af den del af indkomsten i husstanden, som overstiger 137.200 kr. Hvis man har en indtægt som er mindre end 137.200 kr, kan man ikke få fradrag for sin indtægt i boligsikringen.

Der er mulighed for at få forhøjet sin indkomstgrænse. Dette afhænger af hvor mange børn, der er i husstanden.

For hvert barn man har, kan man få forhøjet sin indkomstgrænse med 36.100 kr. Dette gælder til og med det 4. barn, man har.

Når der ydes boligsikring, så er det udelukkende til huslejen. Det vil sige, at du altså ikke får nogle støtte til el, varme og vand.

Har du ingen børn, er der en anden grænse for, hvor meget du kan få i boligsikring. Hvis du bor alene eller med en samlever uden børn, så kan din boligsikring højest udgøre 15 procent af lejebeløbet (Dette gør sig ikke gældende for førtidspensionister).

Der findes nogle maksimumbeløb. Hvis du godt kunne tænke dig at læse mere omkring boligsikring og boligstøtte, har du mulighed for at gøre det på ældresagens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *