Om Socialeydelser.dk

Omkring 55 procent af voksne danskere over 18 år modtager i den ene eller anden grad sociale ydelser så som kontanthjælp, førtidspension, pension, SU, handicapydelser og flere andre støtteordninger.

I 2012 brugte Danmark over 323 milliarder kroner på sociale ydelser, hvilket svarer til knap en tredjedel af hele det offentliges budget.

Dertil kommer, at mange på arbejdsmarkedet også får store sociale ydelser, eksempelvis forældre, der får børnefamilieydelse.

Men det er svært at finde rundt i reglerne. De er ofte indviklede. Ofte er den eneste hjælp, man kan få, skrevet i et uforståeligt sprog af en offentlig myndighed.

Nogle får ikke den hjælp fra det offentlige, de har brug for og krav på. Ringe og uforståelig offentlig kommunikation er ofte en del af årsagen til dette.

Socialeydelser.dk vil have, at det skal være: 

  • Let for alle at finde ud af, hvilke sociale ydelser man kan få.
  • Ligetil at udregne, hvad ens rådighedsbeløb er på fra ens ydelser.
  • Let at dele erfaringer med andre omkring udfordringer med at få sociale ydelser.
  • Let at læse og forstå ellers kompliceret lovtekst og regler omkring sociale ydelser.

Vi tager forbehold for fejl og mangler på siden og opfordrer dig til skrive en kommentar hvis du opdager fejl. Det er desværre ikke muligt løbende at opdatere alle oplysninger på siden. Din hjælp i form af kommentarer er derfor velkommen – og vi opfordrer til en levende diskussion om de mange vigtige emner omkring sociale ydelser.

Siden anvender som de fleste andre hjemmesider cookies til generel statistik over antallet af besøgende, men vi har valgt ikke at plage dig med irreterrende pop up vinduer.

Socialeydelser.dk er startet af en gruppe frivillige og derfor 100% uafhængig af offentlige interesser.

Venlig hilsen,
Socialeydelser.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *