Ansøgningsfrister for boligstøtte

Husk ansøgningsfristen når du skal søge boligstøtte

Hvis du snart skal flytte i en lejet bolig vil det være en god idé hurtigt at undersøge om du er berettiget til at modtage boligstøtte. Hvis du har ret til at modtage boligstøtte (boligsikring) er det nemlig vigtigt hurtigt at lave en ansøgning for at ikke at risikere at miste penge.

Ansøgningsfrist for boligstøtte

Som udgangspunkt er det muligt at modtage boligstøtte med virkning fra begyndelsen af den måned, der følger nærmest efter ansøgningens indgivelse, jf. § 40, stk. 1, 2. pkt. Der findes dog en undtagelse i forbindelse med flytning. Hvis du skal flytte kan du på forhånd ansøge om boligstøtte og dermed modtage boligstøtte allerede fra den første måned. Har du ikke nået at lave ansøgningen kan du i indtil en måned efter indflytningen nå at lave ansøgningen og stadig have ret til boligstøtte fra første måned hvor du flytter ind. Dette kan være rart at vide når du står midt i flytterodet om måske ikke lige tænker på at få lavet en ansøgning til boligstøtte. flyttekasser

Boligstøtte udbetales forud

Boligstøtten udbetales forud månedsvis. Dette betyder også, at du kan risikere at skulle betale for meget udbetalt boligstøtte tilbage hvis det viser sig, at dit indtægtsgrundlag har ændret sig.

Har du f.eks. været studerende og er blevet færdiguddannet og er kommet i arbejde er det vigtigt at give besked om at din indtægt er blevet højere. Glemmer du at give besked kan du pludselig risikere at få en kæmperegning på grund af for meget udbetalt boligstøtte.

Læs selv reglerne her: http://www.statensnet.dk/pligtarkiv/fremvis.pl?vaerkid=9116&reprid=0&filid=21&iarkiv=1

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *