Børnecheck – se hvor meget du får

Børnechecken er en socialydelse, som også kaldes for børne- og ungeydelsen. Det er den ydelse, som du kan få, hvis du som forældre har et eller flere børn, og er bosiddende i Danmark.

Hvor meget ens børnecheck er meget forskellig, og det afhænger i høj grad af hvor gamle ens børn er. Det er nemlig meget forskellige satser der findes.

Typisk vil man få et betydeligt højere beløb, hvis ens børn er nyfødte, frem for hvis ens børn var teenagere mellem 15 og 17 år, og det er der en rigtig god grund til, for når man som nybagt forældrepar skal ud og købe nyt tøj, babymad, bleer, legetøj og en lang række andre ting, så løber det hurtigt op prismæssigt, og det gør, at man har rigtig mange udgifter, hvis man har et lille barn, sammenlignet med en teenager, som er mellem 15 og 17 år.

Man skal nemlig huske på, at en teenager på 15 – 17 år har muligheden for at tage sig et fritidsarbejde, og derigennem tjene penge til forbrug. Det er det der gør, at den såkaldte “ungeydelse”, der gives til unge mellem 15 og 17 år er væsentlig lavere end det beløb, man får, hvis man har et lille nyfødt barn.

 Her kan du beregne hvor meget du får udbetalt på din børnecheck

Der er mange forskellige faktorer der spiller ind, når der skal udregnes hvor meget du kan få, og udover ovennævnte ting, er der blandt andet også ting såsom flerbørnstilskud, hvis man har født tvillinger, trillinger mv.

Hvis ma har flere end et barn, så har man mulighed for at få et tilskud, som ligger på 2137 kroner pr kvartal, for de børn man har udover det første. Dette gælder, såfremt barnet endnu ikke er fyldt 7 år endnu.

Har man adopteret et barn, kan man desuden også modtage adoptionstilskud. Dette forudsætter dog, at de adopterede barn er adopteret gennem en godkendt adoptionsorganisation. Er det ikke det, har man ikke mulighed for at modtage tilskud.

Hvis du er interesseret i at læse mere omkring børnechecken, eller er du på jagt efter mere information omkring børne- og ungeydelsen i Danmark, så har du mulighed for at læse mere omkring emnet ved at gå ind på denne hjemmeside. Der har du mulighed for at finde enormt meget relevant information omhandlende børnechecken, som også kaldes for børne- og ungeydelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *