Få styr på det praktiske inden jeres bryllup

Inden et bryllup er der forskellige praktiske foranstaltninger, som er vigtige at have styr på. Det gælder både planlægning af brylluppet men også forskellige formelle papirer, som der skal laves, når I skal giftes. I denne artikel får du en liste med, hvad der er vigtigt at have styr på inden jeres bryllup.

 

Udfyld ægteskabserklæring

Noget af det første, som I skal have styr på i forbindelse med jeres bryllup, er at udfylde en ægteskabserklæring. Når I udfylder en ægteskabserklæring, ansøger I om at blive gift. Ægteskabserklæringen skal udfyldes digitalt og sendes til den kommune som I begge eller en af jer bor i.

Når I har udfyldt ægteskabserklæringen, bliver der udstedt en prøvelsesattest, hvis I opfylder kravene for at blive gift. De fleste opfylder betingelserne og det er derfor sjældent et problem at få udstedt en prøvelsesattest.

Hvis I skal giftes på rådhuset, får I ikke selv prøvelsesattesten. Skal I derimod giftes i kirken eller et andet godkendt sted, får I udleveret prøvelsesattesten, som I skal give videre til præsten.

Det er vigtigt at være opmærksom på at prøvelsesattesten ikke må være mere end fire måneder gammel ved vielsen, og derfor skal I ikke lave den i alt for god tid. Det er dog vigtigt at være sikker på at I opfylder de krav der er for at blive gift.

 

Ændring af navn

Hvis I gerne vil ændre navn i forbindelse med ægteskabet, skal I ligeledes søge om det. I kan med fordel søge om navneændring samtidig med at I udfylder ægteskabserklæringen.

I skal ansøge senest 15 dage før selve vielsen for at ændre navn i forbindelse med selve bryllupsdagen.

 

Fælles økonomi eller hver for sig?

Når I skal giftes, skal I tage stilling til om I vil have fælles økonomi, eller holde økonomien hver for dig.

Førhen var det en selvfølge at man som gift havde 100 % fælles økonomi, men i dag foretrækker mange par at holde det på en mere moderne facon. Der er derfor mange par, der har delvis fælles økonomi og derfor stadig har sine egne penge.

Det kan være I allerede har taget stilling til fælles økonomi, men hvis I ikke har er det en god idé at tage stilling til det i forbindelse med jeres bryllup.

I forbindelse med et bryllup, er det samtidig vigtigt at I tænker over om der skal oprettes ægtepagt. I en ægtepagt tager I stilling til en række økonomiskes spørgsmål. Det giver ofte en god tryghed at have en ægtepagt.

At lave en ægtepagt kræver dog at I fx tager stilling til spørgsmål i forhold til hvis I skal skilles en dag. Det kan derfor god være svært at få snakket om, men det er en god idé at tage den svære snak, for at I har styr på de økonomiske foranstaltninger i jeres forhold.

 

Planlægning af selve brylluppet

Når I har fået styr på de praktiske foranstaltninger, som vi har nævnt ovenfor, gælder det om at gå amok i bryllupsforberedelserne.

Selve brylluppet kræver nemlig også en del forberedelse i sig selv. I skal fx finde ud af hvor I vil holde brylluppet, finde flot bryllupstøj, invitere gæster, fundet ringe, planlægge maden osv. Der er derfor mange forberedelser i at arrangere selve bryllupsdagen også.

I kan finde god inspiration samt en masse tips til planlægning af det perfekte bryllup på denne bryllupsside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *