Guide: 4 gode råd til nye studerende

Når man starter som studerende på en dansk uddannelse, er der rigtig mange nye ting man skal forholde sig til. I denne guide, kan du se nogle gode råd, som du kan benytte dig af som ny studerende (nogle af rådende kan også bruges af studerende som ikke er nye). Læs alle disse tips herunder.

Lav en studiegruppe

En af de første ting, som du skal gøre når du starter på en ny uddannelse, er at danne en studiegruppe med nogle af de andre studerende som også lige er startet på din uddannelse. En studiegruppe er en god ide, ligegyldigt hvilket studie du er startet på, det kan både være en gymnasial-, videregående- eller en hvilken som helst anden uddannelse.

Med en studiegruppe, kan I hjælpe hinanden med mange forskellige ting. Du kan altid lige spørge din studiegruppe om de har forstået en information i er blevet givet på samme måde som du har forstået det. I kan i studiegruppen også aftale dag hvor i kan mødes og laver lektier og andre skolerelaterede projekter sammen.

En god studiegruppe kan virkelig gøre en kæmpe forskel på hele din studie tid.

Spørg om hjælp

Spørg om hjælp når du har brug for det eller der er noget som du ikke forstår. Hvis du f.eks. har svært ved at forstå et bestemt begreb som i har lært eller måske bare gerne lige vil have et ekstra sæt øjne på din opgave inden du aflevere den, så spørg om hjælp.

Hvis du synes det kan være svært at spørge nogle du kender til råds om du har stavet ordene rigtig, eller måske bare om du har lavet din kommatering ordentligt, kan du faktisk finde hjælp på nettet.

Hos Studiekorrektur.dk kan du f.eks. få hjælp til rettelser af kommafejl, bøjningsfejl, stave- eller tastefejl i dine opgaver, inden du aflevere den.

Du kan her læse meget mere om, hvordan du får hjælp til korrekturlæsning af dine opgaver.

Deltag i sociale arrangementer

Husk at når du starter på en ny uddannelse, er du ikke den eneste som ikke kender nogle. Der vil altid være en lidt speciel stemning i starten, da ingen rigtig kender hinanden endnu. De fleste uddannelsessteder afholder altid en masse sociale arrangementer for at I alle sammen kan lære hinanden bedre at kende.

Derfor er det virkelig vigtigt, at du deltager i alle de sociale arrangementer, som der bliver afholdt i starten af din uddannelse. Det er her du kan lære dine medstuderende rigtigt at kende.

Fix din iPhone

Hvis din iPhone bliver ved med at gå ud, fordi dit batteri er gået i stykker, så kan dine nye medstuderende ikke få fat på dig. Få derfor fixet din iPhone, inden du starter på din nye uddannelse. Du kan finde Danmarks billigste iPhone reparation hos Telerepair.

Telerepair udfører reparationer på alle typer af iPhones.

Du har ved at læse denne guide, forhåbentlig lært et par tricks som har gjort dig endnu mere klar til at starte på din nye uddannelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *