Hvilke tilskud findes der til børn og unge?

Som forældre har du i Danmark mulighed for at få et hav af forskellig tilskud til dine børn. Når man er forældre til et eller flere børn, så er der uden tvivl en lang række udgifter, der skal dækkes til alt lige fra mad og tøj til mobiltelefoner, gaver, frisør og rigtig mange andre ting til børnene. Dette kan være omkostningsfuldt, og af samme årsag, har man fra statslig side valgt at give tilskud til forældre i Danmark.

Hvilke tilskud kan man få til sine børn?

Der findes flere forskellige tilskud som fx børnepengekredit, som man kan få til sine børn. I Danmark har man ret til at modtage den såkaldte børnecheck. Denne ydelse bliver desuden også kaldt for børn- og ungeydelsen, som man har ret til at modtage, hvis man har børn under 18 år.

Alder er afgørende for hvor meget du får i tilskud til dine børn

Det er meget forskelligt hvor meget man kan få i børn- og ungeydelse. Det varierer meget, og det afhænger af hvor gammelt dit barn er. Hvis du har et helt lille nyfødt barn, så får du væsentligt mere i børn- og ungeydelse, end du gør, hvis dit barn f.eks er 15 – 17 år. Når dit barn er 15- 17 år gammel er det nemlig ikke længere børnepenge man får. Når dit barn / dine børn kommer op i denne alder er det nemlig ungeydelsen, som der gælder i stedet for børnepenge.

Ungeydelsen er en ydelse, som i princippet er ligesom børnepenge. Uanset om man får børne- eller ungeydelse får man altid udbetalt dette tilskud den 20. i måneden. Når man får børnepenge bliver disse udbetalt hvert kvartal, og hvis man får ungeydelse får man beløbet udbetalt 1. gang om måneden. Det er også altid den 20.

Når man har et barn som er mellem 15 – 17 år, hvor det er ungeydelsen, der gælder, så skal man ikke forvente at få lige så mange penge. Man har nemlig fra statslig side bestemt, at der skal gives flere penge til de folk som har et lille barn, da der er væsentligt flere udgifter for de forældre, som har et nyfødt barn, da der skal købes bleer, babymad og især børnetøj, som kan være en meget stor udgift for et nybagt forældrepar.

Derudover har man, når man er mellem 15 og 17 år desuden også mulighed for at få et fritidsjob, hvor man har mulighed for at tjene ekstra penge, hvilket gør, at staten derfor ikke behøves at gå ind og yde et særligt stort beløb, da den unge har mulighed for selv at betale en række af sine udgifter gennem sin indtjening fra sit fritidsjob.

Hvor kan jeg læse mere omkring tilskud til børn- og unge?

Hvis du er interesseret i at høre mere omkring hvilke tilskud, du har mulighed for at finde mere relevant information omkring emnet ved at gå ind på Sundhed.dk.

Der kan du læse uddybende information omkring hvor meget du har mulighed for at få, og du kan finde ud af hvilke satser, der gælder specifikt for dine børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *