Hvordan søger man SU?

Der er mange som er i trivl om, hvordan man kan søge SU, hvis man er studerende og går på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse.

Hvis du er studerende og har brug for din SU, så skal du søge om at få den. Hvor meget du kan få i SU afhænger meget af din situation, og der er mange ting, som er med til at afgøre, om du skal have meget eller lidt i SU. Nogle af de ting, som kan påvirke hvad satsen på din SU skal være, er blandt andet om du er hjemmeboende, eller om du er udeboende, og så er det også af afgørende betydning, om du har anden form for indtægt i form af f.eks et studiejob eller måske et firma, du kører sideløbende med din skolegang.ansøgning

SU kommer ikke af sig selv, og det kræver, at du går på nettet og ansøger om at få det. Man ansøger elektronisk om at få sin SU, og man skal som udgangspunkt forvente at der godt kan gå et sted imellem 2 og 4 uger før ens ansøgning om SU er blevet behandlet. Derfor kan det godt betale sig at søge sin SU i god tid.

Du kan først komme til at søge om SU, når du har fået besked om, at du er optaget på en uddannelse, men ikke før det.

Hvis du godt kunne tænke dig at læse mere omkring hvordan du kan søge om at modtage SU, så kan du gå ind SU.dk og læse mere omkring mulighederne for at få SU.

Husk at du kan fu SU uanset om du er studerende og går på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelser. Hvor meget du tjener i SU kan variere rigtig meget afhængig af hvad du laver, hvor du bor og hvordan din sociale situation er. Dette kan du også læse mere om på SU.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *