Hvornår bliver børnepengene udbetalt?

Børnechecken, børnepenge, eller børne- og ungeydelsen. Kært barn har mange navne, men det officielle navn er faktisk børne- og ungeydelsen. Ydelsen udbetales til alle børnefamilier fire gange om året.

Der kan være rigtig mange udgifter forbundet med at have børn, og det er af samme årsag, at staten har valgt at give landets borgere børnechecken. Ganske enkelt for at sikre, at man som forældre kan betale for de ting, som ens børn skal have. Det gælder både mad, tøj, bleer og en række andre ting.

Her er datoerne for udbetaling af børnechecken

Børnechecken, som også kaldes for børne- og ungeydelsen bliver udbetalt kvartalvis. Det vil sige, at du modtager børnechecken 1 gang hver 3. måned, og pengene falder altid d. 20 i måneden.

Det vil sige, at du får udbetalt børne- og ungeydelsen d. 20. januar, 20. april, 20. juli samt 20. oktober.

Dog er der en undtagelse, hvis dit barn er imellem 15 og 17 år. I dette tilfælde, vil du få udbetalt børne- og ungeydelse en gang om måneden, som vil falde den 20., ligesom man normalvis får udbetalt den 20., når der udbetales kvartalvis.

Satserne for 2014 er:

  • 0-2-årige: 4.404 kr. per kvartal
  • 3-6-årige: 3.486 kr. per kvartal
  • 7-14-årige: 2.745 kr. per kvartal
  • 15-17-årige: 915 kr. per måned.

Når der bliver udbetalt børnecheck, går beløbet ind på din NemKonto.

For at du kan modtage børnechecken, som også bliver kaldt for børne- og ungeydelsen, så skal du intet foretage dig hvis du er mor til barnet. Hvis andre skal modtage pengene. Det kunne f.eks. være faderen, så skal du søge om dette. Det kan du gøre, ved at tage kontakt til Udbetaling Danmark. Det er dem, som udbetaler børnechecken til dig. De sender dig en blanket, som du skal udfylde, og så skal du sende dem ind til deres kontor i Hillerød. Så snart de har godkendt din ansøgning om at modtage børne- og ungeydelsen, så vil pengene automatisk gå ind på din konto 1 gang i kvartalet, eller de vil gå ind på din konto 1 gang om måneden d. 20., hvis dit barn er 15 – 17 år.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *