Sådan sikrer du sikkerheden ombord på båden

Er du en erfaren skibsentusiast, hvor du sejler ofte ud på de åbne vande, herunder i de danske eller udenlandske farvande? Så ved du sikkert en del om sikkerhed ombord allerede. Det er helt essentielt, når man er ombord, uanset om man er erfaren sejler eller ej, at man har en sikker adfærd på dækket, ligesom man har det udstyr på, som skal være med til at sikre ens sikkerhed. Her ser vi nærmere på de ting, som du kan gøre for at optimere din sikkerhed, i forbindelse med sejladsen. 

Redningsveste til voksne og børn

Selvom man er en habil sejler og svømmer, er der altid tale om en situation på havet, som man ikke selv kan kontrollere eller er herre over. Der kan komme et uvejr ind over med storm, blæst og kraftige regnskyl, som gør, at båden gynger og man har en større chance for at falde overbords. Det er selvfølgelig noget, man kan gøre meget for at undgå, herunder at have en redningsvest på, hvis uheldet skulle være ude. Her er det vigtigt, at både store og små har redningsveste på, og her finder du både modeller til børn og til voksne. Det kan være en hel redningsvest til børn eller en oppustelig redningsvest til voksne. Den oppustelige redningsvest har den fordel, at den giver dig god bevægelse ombord, når du skal hejse og sænke tovværk, og ellers styre skibet samt sikre fortøjninger samt andet fysisk arbejde. 

En skibsklokke kan alarmere

Udover redningsveste i kategorien bådudstyr, finder du også en skibsklokke af messing. Man kender den måske mest som en, der kan ringes med, hvis maden er klar. Derudover kan man også aftale at bruge den, hvis man gerne vil alarmere de andre ombord, hvis der er en form for fare på færde. Det kan være, at I aftaler, at det betyder, at alle skal møde på dækket, hvis der skal sikres noget på båden hurtigt, eller det kan være, at I er ved at støde på grund, og alle skal hjælpe til for at det ikke sker. 

Sikr båden, når den er på land

Når båden står på land og overvintrer, kan I også sikre jer dens sikkerhed med ikke at ruste eller tørre ud i træværket ved at give den en varm presenning på. Denne presenning er lavet på en måde, så den dækker hele båden effektivt, og dermed sikrer du dig, at den står tørt og varmt, mens den står på land. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *