Ting du bør overveje, hvis du ønsker at foretage et kviklån

Går du med tanker om at optage et lån for at få råd til en forestående begivenhed eller en uforudset udgift, så kan du med fordel læse med i det følgende og få et indblik i hvilke overvejelser, du bør gøre dig før, at du foretager et lån. Mulighederne for at optage et kviklån er mange, og her er især SMS lån gået hen og blevet meget populære. Det skyldes, at det er en meget nem og hurtig måde at låne penge på, så du kan få udbetalt pengene allerede indenfor et par hverdage og uden det store besvær.

Vær opmærksom på de samlede omkostninger

Fordelen ved et SMS lån er, at det er muligt at låne penge, selvom du ikke kan stille sikkerhed i form af bil, hus eller lignende. Derimod er kravene oftest kun, at man skal være over 18-, 21-, eller 25 år og have en fast indtægt, så udbyderen kan være sikker på, at man har mulighed for at tilbagebetale lånet. Derudover må man hos mange udbydere ikke være registreret i RKI, hvis man ønsker at låne.

Prisen for, at lånet er så fleksibelt, er, at renten kan være forholdsvis høj. Så inden man foretager et SMS lån, er det vigtigt at kigge betingelserne godt igennem. Her bør man altid kigge på ÅOP, som er den årlige omkostning i procent. Dvs. at ÅOP er et udtryk for de samlede omkostninger ved lånet, hvor renter og forskellige gebyrer er medregnet. ÅOP vil normalt ligge mellem 10 % og 30 %, så det er derfor ikke underordnet, hvilken udbyder du vælger.

Tag et grundigt kig på dit budget

På grund af de forholdsvis høje renter kan det blive meget dyrt, hvis man ikke kan betale lånet tilbage, og i værste tilfælde kan det ende med, at man pludselig skylder flere penge, end man lånte til at starte med. Derfor bør du altid vurdere, om dit budget tillader dig at låne penge. Lav en oversigt over alle udgifter og indtægter, så du er sikker på, at der er penge hver måned til at betale tilbage på lånet.

 

Hvis du vurderer, at du har råd til at optage et lån, kan du med fordel kigge på nettet, da det er nemt og hurtigt at optage et sms lån online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *