ATP – udbetaling ved dødsfald

Normalvis er ATP et beløb, som man har optjent igennem rigtig mange år af sit liv på arbejdsmarkedet. ATP er noget som alle skal optjene til, og typisk så vil udbetalingen af ATP ske fra man bliver folkepensionist, og så indtil den dag, man dør.

Hvis en af dine nærmeste er afgået ved døden, er der nogle specielle regler, som gør sig gældende i forhold til udbetaling af ATP.

Hvis et dødsfald forekommer inden afdøde har nået alderen for folkepension, udgør engangsbeløbet halvdelen af det indbetalte ATP-bidrag efter 1. januar med tillæg af et beløb, som er svarende til halvdelen af et eventuelt indestående, som medlemmet måtte have på sin konto d. 31. december 2012, og der vil være tillæg af forretningen frem til dødsfaldet.

Hvis dødsfaldet derimod forekommer efter alderen for folkpension, vil engangsbeløbet blive aftrappet med 1/60 for hver påbegyndt kalendermåned, dødsfaldet forekommer efter alderen for folkepension, hvilket gør, at engangsbeløbet vil bortfalde helt 5 år efter alderen for folkepension.

For medlemmer med særskilt konto efter 31. december 2012

Hvis en af dine nærmeste har haft en særskilt konto efter d. 31. december 2012, så kan engangsbeløbet ved dødsfald før alderen for folkepension ikke udgøre et beløb, som er mindre end det beløb, der indestod på personens særskilte konto d. 31. december år 2012.

Hvor kan jeg finde mere information omkring udbetaling af ATP i forbindelse med dødsfald?

Hvis du ud fra ovenstående tekst ikke har fundet de informationer du søgte omkring ATP, så kan du finde et hav af rigtig gode og relevante informationer ved at klikke dig ind på ATP.dk. Der står et hav af informationer der omhandler ATP, og du vil helt sikkert kunne finde svar på de spørgsmål, som du måtte sidde tilbage med, da der på Borger.dk er et hav af informationer omkring alt som vedrører ATP og udbetaling af ATP i forbindelse med et dødsfald.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *