Boligsikring – hvilken dokumentation kræver kommunen?

Når der skal udbetales boligsikring, så stilles der en række krav fra kommunen i forhold til dokumentation fra din side. Det er forskellige ting, som kommunen kræver dokumentation på, og du skal kunne leve op til de krav, der stilles fra kommunen side.

Hvilken krav stiller kommunen af dokumentation?

Kommunen vil have dokumentation på, at de omkostninger, som du siger, at du har til din bolig også stemmer overens med f.eks en lejekontrakt eller lignende. Derfor skal du, når du søger om boligsikring sørge for at have dokumentation for, hvor meget du betaler i husleje. Derudover skal du også have dokumentation for, hvor meget du tjener. Dette er for at sikre, at det beløb, du får i boligsikring er det rigtig beløb, som du er berettiget til.

Dokumentation for hvor store dine udgifter er til din bolig kan blandt andet være en lejekontrakt eller en attest fra dit boligselskab, således at kommune har mulighed for at se præcis hvor mange penge du betaler for at sidde i din bolig. En huslejekvittering er også god nok, som dokumentation til kommunen.

Udover at du skal kunne domumentere hvor stor omkostninger, du har til din nuværende bopæl, skal du også kunne dokumentere, hvor store indtægter du har. Dette kan du gøre på flere forskellige måder. Det kan blandt andet gøres ved at indsende lønseddel, SU- eller en pensionsmeddelelse, hvorpå der står hvor meget, du har fået i social ydelse.

Når du indsender dette, så skal du huske på, at du skal indsende indtægterne for alle personer i husstanden. Dette skyldes, at når man skal regne ud hvor meget, der skal udbetales i boligsikring, regnes der sammen hvor meget den samlede indkomst i hele boligen er, og det er ud fra den, at der udbetales boligsikring.

Hvor kan jeg finde mere information omkring boligsikring?

Hvis du er på jagt efter mere information, som omhandler boligsikring eller hvilken dokumentation, som der godtages fra kommunens side, så kan du gå ind på SM.dk, som har skrevet nogle super gode og spændende indlæg, som omhandler boligsikring og hvilke forskellige former for dokumentation, som kommunen kan bruge, når de stiller krav til dokumentation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *