Boligsikring – hvor meget må jeg tjene?

Hvis man er bosiddende i Danmark, er man en af dem, der har ret til at modtage boligsikring. Satsen på hvor meget du har mulighed for at få i boligsikringen er nemlig afhængig af, hvor stor en indkomst du har.

Der er en grænse for, hvor mange penge du har mulighed for at få i boligsikring og så er satsen på boligsikring også afhængig af, hvor mange der bor i netop din husstand samt hvor meget du tjener og hvor stor en formue du har.

Så meget må du tjene for at få boligsikring

Der er som sådan ikke en grænse for, hvor meget du må tjene, for at du har mulighed for at modtage boligsikring. Dog er det sådan, at jo større din formue har, jo mindre har du mulighed for at få i boligsikring. Boligsikringen beregnes ud fra hvor stor en indkomst husstanden samlet set har, og når det regnes ud, så skal det også medregnes, hvis der er børn i husstanden, som har en indkomst i form af et fritidsjob, børnepension eller lignende. Dette medregnes dog kun, hvis barnet under 18 år har en indkomst, som ligger på over 19.300 kr om måneden.

Til den samlede husstandsindkomst lægges der ud fra formuen et tillæg, som er procentvist, og som er afhængig af din formue.

Formuer som er på under 722.400 kr medregnes ikke. Formuer som er mellem 722.400 kr og 1.444.800 kr medregnes 10 procent og formuer, som er over 1.444.800 kr medregnes en procentsats på 20.

Grænse på boligsikring i forhold til husleje

Der er en grænse på hvor stor en udgift din årlige husleje må være på, for at du har ret til at modtage boligsikring, og det afhænger blandt andet af, om man har børn.

Hvis en husstand ikke har nogen børn, må den årlige husleje være på 77.000 kr, for at man har ret til at få boligsikring.

Har husstanden 1 barn, må den årlige husleje være 80.900 kr.

Har husstanden 2 børn, så må den årlige husleje være på 84.700 kr.

Har husstanden 3 børn, må den årlige husleje være på 88.600 kr.

Hvis husstanden har 4 eller flere børn, så har man mulighed for at modtage boligsikring, hvis den årlige husleje samlet set ligger på max 92.400 kr årligt.

Som ansøger af boligsikring, har man altid selv pligt til at betale et beløb på minimum 23.100 kr om året.

Den årlige grænse på hvor meget man kan få i boligsikring liger på 40.620 kr. Det er det absolut højeste, som man kan få. Dette beløb kan dog forhøjes med 25 procent, hvis der er fire eller flere børn i husstanden. Dog kan man maximalt få beløbet forhøjet til 50.775 kr.

Her kan du læse mere omkring boligsikring generelt

Hvis du er interesseret i at finde mere information omkring hvor meget du kan få i boligsikring, så kan du finde uddybende information omkring dette ved at gå ind på budgethuset.dk. Der kan du uden tvivl finde en lang række relevante informationer omkring hvor meget du kan få i boligsikring, hvornår man har mulighed for at få boligsikring, hvilke krav der stilles og hvornår man får sin boligsikring udbetalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *