Boligsikring – tilbagebetaling af for meget udbetalt boligsikring

I nogle situationer, kan man risikere, at man har fået udbetalt for meget i boligsikring, og derfor kan man være nødt til at betale en del af dette beløb tilbage. Hvis man er en af dem, som skal betale noget af sin boligsikring tilbage, så får man et brev fra Udbetaling Danmark, hvori dette står forklaret.

Hvorfor skal jeg betale noget af min boligstøtte tilbage?

Grunden til at man kan komme i en situation, hvor man skal betale noget af sin boligstøtte tilbage, er hvis man har fået en indkomst, som er højere end sidste år. Hvis man i det forrige år f.eks har haft en årlig indkomst, hvor man har tjent mindre end i år, er boligsikringen ikke altid på det samme beløb.

Tilbagebetaling af boligstøtten kan ske, hvis du har fået mere i SU, pension eller løn.

Det kan også ske, hvis du har skiftet arbejde, og har fået feriepenge, hvis du har fået renteindtægt, aktieudbytte og kursgevinst eller hvis du har haft overskud fra din egen virksomhed.

Som du kan se, er der mange forskellige ting, der kan gå ind og påvirke hvor meget du får i boligsikring, men så snart du kommer op, hvor din indkomst går ind og påvirker din boligsikring, vil du modtage et brev fra Udbetaling Danmark. I brevet vil der stå præcist, hvad du skal gøre, når du skal betale nogle af dine boligsikringspenge tilbage til Udbetaling Danmark.

Hvordan tilbagebetaler jeg for meget udbetalt boligsikring?

Hvis du har fået udbetalt for meget i boligsikring i forhold til det, som du er berettiget til, så kan du betale beløbet tilbage ved at følge den guide, der står i det blev, som du vil modtage fra Udbetaling Danmark, hvis din indtægt ændres. Brevet kommer automatisk med posen, hvis din indkomst ændres, således at din boligsikring også ændres.

Hvordan kan jeg undgå at komme til at tilbagebetale min boligsikring?

Hvis du på forhånd ved, at du kommer til at tjene enten mere eller mindre i det kommende år, så kan du tage kontakt til Udbetaling Danmark og give dem besked. Så vil de gå ind og regulere hvor meget du får udbetalt i boligsikring, og sørge for, at du får det rigtig beløb udbetalt i boligsikring. På den måde undgår du at komme til at betale noget af din boligsikring tilbage.

Klik her for at læse mere om tilbagebetaling af boligstøtte.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *