Efterløn – hvor meget kan jeg få udbetalt?

Efterløn er en ydelse, som er blevet indført for nogle år tilbage. Hvis man er født før år 1954, så er efterlønsalderen på 60 år.

Hvor meget kan jeg få som efterlønsmodtager?

Som udgangspunkt kan man sige, at der er 2 forskellige satser, som man har mulighed for at få, når man skal på efterløn, og satsen afhænger af, hvornår man går på efterløn.

Hvis man er født 1. januar 1956 – 30. juni 1959, og hvis man går på efterløn tidligere end 3 år får man har ret til folkepension, kan man maksimalt modtage 91 procent af dagpengesatsen.

Hvis man derimod er født den 1. januar 1956 eller på et senere tidspunkt, og man tidligst går på efterløn 3 år inden alderen for folkepension, får man en efterlønssats, som ligger på maskimalt 100% af dagpengesatsen.

Man skal huske på, når man gerne vil finde ud af hvor meget man kan modtage i efterløn, at der er forskel på, om man er fuldtidsforsikret, eller om man er deltidsforsikret. Hvis man kun er deltidsforsikret er det årlige efterlønsbeløb nemlig betydeligt lavere, end hvis man har en fuldtidsforsikring.

Som fuldtidsforsikret, hvor man har ret til at modtage 100% af dagpengesatsen, kan man modtage et beløb som ligger på 208.260 kr om året. Er man fuldtidsforsikret, men kun har ret til at modtage 91% af dagpengesatsen, kan man forvente at modtage et beløb på 189.540 kr om året .

Som deltidsforsikret er det nogle lidt andre satser der gælder. Her kan du, såfremt du har ret til at modtage 100 procent af dagpengesatsen få 138.840 kr om året. Er du derimod kun berettiget til at modtage 91 procent af dagpengesatsen, vil det årlige beløb ligge på 126.360 kroner.

Hvor kan jeg finde mere information omkring efterlønnen?

Hvis du er interesseret i at læse mere omkring efterlønnen, og vil du gerne vide mere om hvor meget du kan få udbetalt eller lignende, så kan du finde flere informationer omkring efterlønnen ved at gå ind på SM.dk, hvor der står alt hvad der er værd at vide omkring efterlønnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *