Føl økonomisk tryghed i hverdagen

Livet giver engang imellem nogle bump på vejen, og der kan ske ting i dit liv, som du ikke havde forventet eller var forberedt på.

Uanset hvad livet byder dig af besværligheder, så er det vigtigt at have en økonomisk sikkerhed.

Mistet job

Heldigvis er det sådan i Danmark, at hvis man bliver ledige og mister sin indkomst, så har man krav på et minimum af økonomisk sikkerhed for at opretholde en levestandard – det kaldes kontanthjælp. Kontanthjælpen er med til at holde hånden under de ledige, som ikke er medlem af en a-kasse.

Bliv medlem af en a-kasse

Hvis du har høje månedlige udgifter, bør du vælge at blive medlem af en a-kasse. Kontanthjælpen er nemlig væsentlig lavere end dagpengene fra a-kasser.

Alle kan blive medlem af en a-kasse – både selvstændige, lønmodtagere og studerende kan blive medlemmer. Det koster et månedligt kontingent at være medlem, men til gengæld er du sikret med et noget højere beløb end kontanthjælpen, hvis du bliver ledig.

Du skal dog have været medlem af en a-kasse i minimum et år for at kunne søge om dagpenge.

Hvilken a-kasse skal du vælge?

Der findes flere forskellige a-kasser at vælge imellem. Nogle har specialiseret sig indenfor forskellige faggrupper som for eksempel ledelse, håndværkere, kontormedarbejdere og lignende, mens andre a-kasser er for alle faggrupper. Ens for dem alle er, at dagpengeydelsen er den samme.

Der kan også være forskel på a-kassernes andre tilbud og services som for eksempel kurser, efteruddannelser, hjælp til CV m.m. Her kan det godt betale sig at nærlæse, hvad de enkelte a-kasser tilbyder. Du finder en god oversigt her akasser.ekstrabladet.dk.

Når først du er inde i a-kasse systemet, kan du frit vælge a-kasse uden at miste din anciennitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *