Folkepension med til udlandet

Folkepensionen er svært undværelig for mange over 65 år, men samtidig skal der naturligvis også være mulighed for at nyde resten af livet som man vil. Mange drømmer om at flytte til udlandet og nyde sit otium, hvor de eksotiske himmelstrøg kan give meget glæde og spændende oplevelser.

Er du en af dem, så kan det være en god idé at læse videre om forholdene, når det gælder folkepension og ture til udlandet. Det er naturligvis ikke noget problem at tage på almindelige rejser og ferier rundt i verden, og her vil du modtage din folkepension nøjagtigt som du plejer.

Du bør først være opmærksom, hvis du skal rejse i længere tid end to måneder, hvor der kan gælde særlige regler.

Rejser du til lande inden for EU/EØS, Schweiz, Færøerne eller Grønland, så er der ingen grund til bekymring, men skal du til andre lande i mere end to måneder, så har du pligt til at give Udbetaling Danmark besked, der står for udbetalingen af din folkepension.

Har du planer om mere end blot en ferie til udlandet, og reelt overvejer at slå dig i mere eksotiske rammer uden for Danmarks grænser, så kan det også have afgørende effekt for din folkepension.

Endnu en gang er det fordelagtigt at holde sig i EU/EØS-lande og Schweiz, da du her har mulighed for at tage din folkepension med dig. Der er dog visse krav, da du skal være statsborger i et af landene.

Derudover skal du enten have arbejdet i Danmark eller et andet EU/EØS-land eller Schweiz, have været studerende i Danmark i minimum tre år eller er familiemedlem til en, der fortsat arbejder eller har arbejdet og boet i Danmark i mindst tre år.

Danmark har herudover aftale vedrørende pension med en række lande som eksempelvis USA, New Zealand og Israel, hvor du kan tage din pension med dig, hvis har haft bopæl i Danmark i mindst tre år siden du fyldte 15 år.

Drømmer du om at flytte til Færøerne eller Grønland, så kan du som udgangspunkt ikke modtage den danske folkepension, men skal derimod søge om pension inden for de lokale regler. Er du flygtning, så gør særlige regler sig gældende uanset hvilket land du har planer om at flytte til, og i dette tilfælde er du nødt til at kontakte Udbetaling Danmark for at høre mere om dine muligheder for at tage din folkepension med til udlandet.

Uanset hvilket land du kunne tænke dig at flytte til, så er det naturligvis en nødvendighed at give Udbetaling Danmark besked, så du er sikker på at modtage det rette beløb og ikke risikerer at få for meget og dermed skulle betale det overskydende tilbage senere.

Udbetaling Danmark vil endvidere kunne give dig klar besked om netop din situation, og hvilke regler der gør sig gældende for det land som du drømmer om at flytte til, og hvor meget folkepension du har mulighed for at kunne tage med dig, så du kan nyde din pensionstilværelse i de rammer du drømmer om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *