Hvad er børnetilskud og hvem har ret til at få det?

Hvis du er dansk statsborger, har du mulighed for at få børnetilskud.

Børnetilskud er en ydelse, som der gives forældre, som har børn i Danmark.

Det er meget forskelligt hvor meget man har mulighed for at få i børnetilskud, og det afhænger i høj grad hvem man er, og så er det også af afgørende betydning, hvor mange børn man har.

Der skal opfyldes en række krav, før man har ret til at modtage børnetilskud, og dem er der en del af.

Vi har her samlet de krav der stilles til dig som forældre, for at du har ret til at modtage børnetilskud.

Børnetilskud er et beløb, som gives til forældre, som har børn under 18 år. Man har ikke mulighed for at få børnetilskud, når ens børn er fyldt 18 år, og det gælder også selv hvis ens barn stadigvæk bor hjemme.

Der stilles desuden krav til, at både forældre og barn har dansk indfødsret – eller at barnet har været bosiddende i Danmark i minimum 1 år.

Forældrene skal have fast bopæl i Danmark – hvis man har det udenlands, har man desværre ikke mulighed for at få børnetilskud fra staten.

Barnet der skal ydes børnetilskud til, skal primært opholde sig i Danmark – dog gælder der visse regler for pensionister samt deres børn i udlandet.

Det er desuden ikke muligt at modtage tilskud til sit barn, hvis barnet har indgået et ægteskab eller et registreret partnerskab, hvilket de færreste børn under 18 år i Danmark har.

Som du nok kan se, så stilles der en række forskellige krav til dig som forældre, hvis du har et ønske om at modtage børnetilskud. Hvis du er interesseret i at vide endnu mere omkring børnetilskud, så findes der en god side, hvor du har mulighed for at læse mere omkring børnetilskud i Danmark. Den side hedder SM.dk, og du kan finde den ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *