Indtægtsgrænser for at kunne få boligsikring

Boligsikring kan være en hjælpende hånd til lejere med en beskeden indkomst og formue. Der kan nemt og hurtigt søges om boligsikring eller boligstøtte online, hvor det månedlige beløb udregnes ud fra netop din og din husstands situation.

 

Dette skal forstås således, at beløbet udregnes ud fra boligens størrelse, husstandens samlede indkomst og formue, antal personer samt børn under 18 år i husstanden.

Det udbetalte beløb kan derfor variere meget fra husstand til husstand, men ved at opgive oplysningerne online kan du nemt og hurtigt undersøge, hvor meget du og din husstand kan modtage i boligsikring.

Når ansøgning er sendt af sted og godkendt, skal du dog efterfølgende være opmærksom på at opgive nye oplysninger, hvis din eller en anden i hustandens situation ændrer sig.

Dette kan eksempelvis være, hvis indkomsten pludselig stiger ved nyt job eller forfremmelse, hvor det betyder at boligsikringen skal reguleres, eller helt frameldes, da der naturligvis af grænser for, hvor høj en indtægt der må være i husstanden for at der kan modtages denne hjælp til huslejen.

Blandt boligsikringsmodtagere er der særligt mange studerende, hvis SU sjældent rækker langt til de faste udgifter og boligsikringen derfor kan gøre en betydelig forskel. Men SU’en kan suppleres med løn fra et studiejob, og denne indkomst skal naturligvis også oplyses, når det kommer til udregningen af boligsikring. Det er derfor vigtigt også at oplyse om løn ved siden af SU, så det kun er den berettigede boligsikring, der modtages.

Sådan ændrer du dine oplysninger

Får du udbetalt for meget i boligsikring, så ender det med, at du er nødt til at betale det ekstra beløb tilbage, hvilket er en ubehagelig overraskelse, der kan vælte budgettet hos mange husstande. Det er heldigvis meget let at ændre sine oplysninger vedrørende boligsikring, så du er sikker på kun at modtage de penge som du reelt er berettiget til.

Det hele gøres på www.borger.dk, hvor du nemt finder de rette steder at oplyse om bolig, indkomst og husstand, og opstår der nogen form for tvivl, så er kundeservice ikke mere end et opkald væk. Det er dog ikke kun ved ændring af indtægt, at du skal være opmærksom på at oplyse de nye detaljer.

Hvis du flytter fra adressen, så er det naturligvis også nødvendigt at gøre opmærksom på dette – også selv om du har registreret flytningen hos folkeregistreret.

Flytter nogen til eller fra husstanden, så bør dette også oplyses, og ligeledes hvis et hjemmeboende barn fylder 18 år. At der er oplyst de rette informationer er, som modtager af boligsikring, dit ansvar.

Hvis du er i tvivl om du og din husstand er berettiget til boligsikring og dermed en hjælpende hånd til at få betalt huslejen, så kan du læse nærmere online og få undersøgt, hvor meget du egentlig kan modtage hver måned. Kort sagt, så er der masser af gode grunde til at undersøge nærmere om du kan modtage boligsikring, da du kun snyder dig selv ved at lade være – du skal blot huske at oplyse eventuelle ændringer i husstanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *