Pensionist – sådan kan du blive fritaget for medielicens

Der er mange pensionister, som slet ikke har et licenspligtigt apparat i hjemmet, og hvis man ikke har det, så skal man naturligivs heller ikke betale medielicens.

Som pensionist har du dog også mulighed for at blive fritaget for at betale en del af medielicensen, selvom du har et licenspligtigt apparat. Hvis du har et personligt tillæg, som ligger på 100%, så kan du blive fritaget for at betale radiolicens. Samtidig kan du også få nedsat medielicensen, således at du kun skal betale det halve, i forhold til hvad det normalt koster.

Kan man fritages fra medielicensen i Danmark, selvom man ikke er pensionist?

Hvis du som dansk statsborger godt kunne tænke dig at slippe for at betale medielicens, så kan dette godt lade sig gøre. Dette forudsætter dog blot, at du ikke har et licenspligtigt apparat i hjemmet, hvilket de fleste har. Et licenspligtigt apparat er både TV, radio, computer og sågar mobiltelefon.

Hvad går medielicensen til?

Når man betaler medielicens, skal man betale 2436 kroner pr år. Disse kroner går hovedsageligt til Danmarks Radio.

Grunden til at man betaler medielicens er, at det er blevet bestemt politisk, at vi i Danmark skal have public service. Public service vil sige, at der findes medier, som ikke har nogen politisk baggrund, og som forholder sig 100% neutralt til alt. DR1 har ikke nogen politisk baggrund, og forholder sig 100% neutralt i forhold til alle nyheder, der sendes ud. Dette gælder uanset om nyhederne optræder på TV, i radio eller på DR’s hjemmeside. Grunden til at man har dette er for at sikre, at de nyheder som danskerne får, ikke altid er med “farvet” politik. Et eksempel på en farvet avis kunne eksempelvis være 180grader.dk eller berlingske, som begge er liberale aviser, der skriver deres nyheder ud fra et “blåt synspunkt”.

Du har mulighed for at læse mere omkring medielicensen og om hvad den går til ved at gå ind på Danmarks Radios hjemmeside.

Læs mere omkring medielicensen og hvordan du kan blive fritaget for at betale licensbidrag ved at gå ind på Ældresagens hjemmeside. Her kan du finde mere information omkring licensen, og du kan finde information til hvordan du kan undgå at betale beløbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *