Sådan holder du ferie, mens du modtager dagpenge

I 2018 indførte Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering regelmæssige tjek af borgere i Kastrup Lufthavn for at undersøge om de rejser udenlands mens de modtager sociale ydelser – og om de har indberettet det til kommunen.

Det har gjort det endnu vigtigere at kende reglerne for dagpenge, som kan være en jungle af forskellige paragraffer når det omhandler ferie.

Læs her hvordan du lovligt kan holde ferie på dagpenge.

Kend reglerne for dine ydelser

Reglerne for dine sociale ydelser bestemmes af både din a-kasse og kommunen. Hvis du vil på ferie eller have et afbræk fra hverdagen, kan du:

  1. bruge feriepenge som du har opsparet hos din arbejdsgiver
  2. få udbetalt feriedagpenge, der optjenes i a-kassen
  3. tage fri på din egen regning

Oftest har du som dagpengemodtager fri i weekenden og nogle gange også på helligdage. Det kommer an på reglerne for din a-kasse. Du skal dog melde ferie 14 dage før den første feriedag, for at være sikker på at det indberettes til kommunen.

Hvis du er i tvivl om din situation, kan du kontakte din a-kasse og få forklaret reglerne der påvirker dig specifikt.

Oplev din egen by

Hvis du gerne vil holde en kort ferie eller bare vil have et afbræk i hverdagen, kan du undersøge mulighederne for at holde ferie i din by.

Ved at tage på eventyr i din by, enten på et nyt hotel eller ved at opleve noget nyt, skaber du følelsen af at være på ferie samtidig med at du kan være til rådighed, hvis nogen skulle kontakte dig med job.

Derved får du også skabt et friskt pust i hverdagen, som kan gøre det lettere at være ledig, i stedet for at sidde i din egen stue hver dag.

Brug weekenden fornuftigt

Man må gerne rejse i weekenden som dagpengemodtager, og det giver mulighed for dagsudflugter og små getaways til vores nabolande som Sverige, Norge og Tyskland.

Du kan for eksempel slå et smut til Malmö eller Hamborg i en weekend, uden at det har indflydelse på dine dagpenge. Hvis du tager afsted en fredag eftermiddag kan du sagtens nyde en forlænget weekend i nye omgivelser, hvor du kan slappe helt af.

Hold ferie i Danmark

Du kan også vælge at holde ferie i Danmark og besøge regioner, du ellers ikke har set. Så kan du søge job samtidigt og tage til jobsamtale uden de store rejsemæssige problemer.

Specielt de danske øer kan give en fornemmelse af at være på ferie i udlandet. Så hvis du er interesseret i f.eks. at tage i sommerhus på Fanø, kan du klikke her og se muligheder i området.

Hvis I er et par stykker som vil afsted på forskellige dage i en uge, kan I eventuelt dele omkostningerne så sommerhuset hele tiden bruges, mens venner slutter sig til undervejs.

Du kan også selv slutte dig til familien eller venner på sommerhusferie, uden du tømmer din bankkonto.

Udlej din bolig i ferieperioder

Hvis du vil afsted i en længere periode, enten i Danmark eller udlandet, eller bare vil have mere plads i dit budget til at rejse, kan du undersøge mulighederne for at udleje eller dele bolig med andre.

Der er mange, som leder efter lejebolig i en kortere eller længere periode, og du kan hjælpe dem og samtidig dig selv ved at udleje et værelse eller hele boligen mens du er på ferie.

Husk dog at registrere denne indkomst, så du lige pludselig får en overraskende besked om tilbagebetaling af dagpenge.

Du kan liste din bolig som lejebolig ved at her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *