Sådan søger du om begravelseshjælp

Når ens nærmeste er afgået ved døden og skal begraves, har man mulighed for at få økonomisk støtte til dette.

Hvis du er omfattet af sundhedsloven, kan du modtage begravelseshjælp af kommunen.

Ofte kan begravelser være en meget bekostelig affære, da der er mange udgifter til blandt andet kiste, urne samt eventuelt kaffe/kagebord efter begravelsen har fundet sted.

Man har som efterladt mulighed for at modtage begravelseshjælp. En forudsætning for, at man kan modtage dette er dog, at afdøde har ret til dansk sygesikring.

Når du får udbetalt begravelseshjælp, bliver dette udbetalt af den kommune, som den afdøde var bosat i.

Det er pr. 1. december 2013 blevet indført, at ansøgning til begravelseshjælp skal foregå elektronisk.

Så meget kan du få i begravelseshjælp

Hvis du er under 18 år, kan du motage 8450 kr i begravelseshjælp. Hvis du derimod er 18 år eller derudover, har du mulighed for at modtage et beløb på 10100 kr i begravelseshjælp.

Dog afhænger det beløb du modtager meget af, hvor stor en formue du har.

Såfremt du er født før d. 1. april 1957, vil du altid have ret til at modtage minimum 1050 kr i begravelseshjælp.

Afhængig af det beløb afdøde måtte have, kan begravelseshjælpen bortfalde.  Dette afhænger af, hvor stor en formue afdøde måtte have. Såfremt ens formue måtte være på 43800 kr eller derover, vil ens ret til begravelseshjælp bortfalde.

Hvis du godt kunne tænke dig at vide mere omkring regler for begravelseshjælp, og eventuelt få at vide hvor meget du kan få, kan du læse mere omkring emnet på Borger.dk.

Hvis du er interesseret i at få mere at vide omkring, hvad du har mulighed for at få økonomisk støtte til i forbindelse med, at en af dine nærmeste er afgået ved døden, så kan du gå ind på Ældresagens hjemmeside og læse mere. Der kan du finde mere information omkring hvad du kan få, hvordan  og hvornår det bliver udbetalt og en lang række andre relevante informationer.

Du kan komme direkte ind på Ældresagens hjemmeside ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *