Sådan søger du kontanthjælp

Inden du går ud og søger kontanthjælp, er der en række ting, som du skal huske på. Der findes en lang række krav, som man skal kunne overholde, hvis man skal have retten til at modtage den sociale ydelse. For at man kan få kontanthjælp, er der blandt andet begrænsninger på, hvor mange penge du i forvejen må have på din konto, og så skilles der desuden også krav til hvad du skal lave, når du er på kontanthjælp.

Krav for at du kan modtage kontanthjælp

For at man kan få kontanthjælp kræver det, at man ikke er i besiddelse af en formue. Hvis man mister sit arbejde, og har mange tusinde kroner på sin konto, kan man ikke bare få kontanthjælp fordi man har mistet sit job. Loven siger nemlig, at hvis du mister dit job, og du ikke er medlem af en a-kasse, så skal du bruge af din egen formue. For at du kan få kontanthjælp, er det et krav fra statslig side, at din formue ikke overstiger et beløb på 10.000 kr hvis du er enlig, og hvis du har en samlever, må Jeres samlede formue ikke overstige et beløb på 20.000 kr.

Derudover må du heller ikke have værdier eller aktiver i banken, som f.eks aktier eller obligationer, som kan indfries, såfremt værdien af disse overstiger beløbene ovenfor.

Dog kan der alligevel være enkelte situationer, hvor der kan ses bort fra, hvor stor din/jeres formue måtte være. Der kan blandt andet fra kommunen side ses bort fra din formue, såfremt at du er nødsaget til at modtage et beløb fra staten i kontanthjælp, for at det ikke skal gå ud over dine børns uddannelse. Der kan også ses bort fra din formue, hvis kontanthjælpen er nødvendig for at bevare din boligstandard eller din egen erhvervs- og uddannelsesmuligheder.

Andre tilskud og tillæg medregnes ikke i din kontanthjælp

Hvis du modtager særlige former for indtægt eller tilskud fra kommunen, vil dette ikke gå ind og påvirke hvor meget, du kan modtage i kontanthjælp.

Hvis man på nuværende tidspunkt modtager f.eks sygedagpenge, er man nødsaget til at trække dette fra.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *