Sygedagpenge for lønmodtagere

 

Hvis du er lønmodtager, har du ret til at modtage sygedagpenge. For at du kan få sygedagpenge, findes der en række krav, som du skal kunne leve op til – ellers har du ikke ret til at modtage dine sygedagpenge.

Sygedagpenge for ungarbejdere

Hvis du er ungarbejder under 18 år, har du også ret til at modtage sygedagpenge, ligesom du ville have, hvis du var ansat på fuld tid. For at du som ungarbejder kan modtage dine sygedagpenge, kræver det, at du som minimum

Hvornår har man ret til at modtage sygedagpenge som lønmodtager?

Hvis du er interesseret i at modtage sygedagpenge, så har du mulighed for at modtage dette, hvis du har været beskæftiget hos en arbejdsgiver i 74 timer fordelt over de sidste 8 uger. Det skal vel at mærke være denne samme arbejdsgiver, du har været ved i disse 8 uger.

Kan du ikke opfylde dette krav, så har din arbejdsgiver ikke længere pligt til at yde sygedagpenge overfor dig.

Dog har du faktisk alligevel mulighed for at få sygedagpenge, selvom du ikke har været ansat hos din arbejdsgiver i særlig lang tid. Dette er dog sygedagpenge, som bliver udbetalt af kommunen og ikke af din arbejdsgiver.

For at du kan få udbetalt sygedagpenge af kommunen, er det et krav, at du kan dokumentere, at du har været tilknyttet arbejdsmarkedet uden afbrydelser i minimum et halv år før sygdommen indtræder.

I dette halve år, er det et must, at du har været aktiv på arbejdsmarkedet, og beskæftiget i minimum 240 timer, for at du kan få udbetalt sygedagpenge fra kommunen.

Der gælder andre regler i forhold til sygedagpenge, hvis du er selvstændig. Her har du også mulighed for at få udbetalt sygedagpenge fra kommunen, men det er nogle lidt andre krav der stilles. Det kan du læse mere om på NemRefusion.dk.

Hvis du godt kunne tænke at vide mere omkring sygedagpenge som lønmodtager, kan du gå ind på denne hjemmeside, og læse mere omkring hvad satsen for sygedagpenge er, og om du har ret til at modtage netop denne type af ydelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *