Folkepension – supplerende pensionsydelse og personlige tillæg

Mange folkepensionister tror, at de ikke har mulighed for at få ekstra ydelser sideløbende med deres folkpension. Det er dog langt fra sådan det forholder sig. Sideløbende med sin folkepension, har man nemlig mulighed for at modtage supplerende pensionsydelser samt personlige tillæg.

Den supplerende pensionsydelse er desuden også det, som kaldes for ældrechecken.

Hvor meget kan man som folkepensionist få i supplerende pensionsydelse og personlige tillæg?

Hvor meget du kan få, når du er folkepensionist udover din almindelige folkepension afhænger rigtig mange af din situation. Når der skal gives personlige tillæg går man specifikt ind og kigger på den enkelte pensionists situation, og ud fra det, udregnes der et bestemt tillæg, som man kan få. Et supplerende tilskud udregnes i procent, og denne tillægsprocent kan variere mellem 0 og 100 procent.

Det der afgør, hvor meget ens tillægsprocent er på, er hvor stor en indkomst man har. Hvis man er enlig og tjener over 65.300 / 66.500 kr om året (gældende for år 2013 og 2014) har man ikke mulighed for at få tillægsprocent. Hvis man derimod har en lav årlig indkomst som enlig, som ligger på 18.800 / 19.100 kr pr år, så kan du forvente at få 100% i tillægspension. Er du gift, eller har en samlevende, hvor i tilsammen højest tjener 37.200 / 37.900 kr pr år, har i desuden også mulighed for at få 100% i tillægsprocent. Hvis I derimod har en lavere årlig indtægt, som ligger på over 131.000 / 133.400 pr år som samlevende, har I ingen mulighed for at få tillæg.

Så som du nok kan se, så kan det spænde meget bredt fra person til person, og det kan varierer meget alt afhængig af ens situation.

Så er du folkepensionist, og vil du gerne vide mere omkring, hvor meget du har mulighed for at modtage i personligt tillæg, samt hvor meget du har mulighed for at få i supplerende pensionsydelse, så kan du læse mere omkring netop dette, ved at gå ind på Borger.dk.

Beregn hvor meget du kan få i supplerende pensionsydelse samt personlige tillæg

Du har mulighed for på nettet, at gå ind og beregne lige præcis hvor meget du har ret til at modtage i supplerende pensionsydelse og hvor meget du kan få i personlige tillæg. Dette er den samme ydelse, der kaldes ældrechecken.

Så tag et kig på Borger.dk, hvis du vil vide mere. Her har du mulighed for at beregne din personlige tillægsprocent Her kan du finde rigtig meget nyttigt og uddybende information omkring netop dette emne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *