Forebyggende hjemmebesøg – får du den hjælp du har krav på?

Det er faktisk meget få som kender til denne regel, men hvis du er fyldt 75 år, så har du ret til at modtage et gratis forebyggende hjemmebesøg, som minimum kan finde sted en gang årligt.

Grunden til at dette tilbydes, er for at give tryghed, råd og vejledning omhandlende aktiviteter og forskellige former for støttemuligheder.

Hvis man på nuværende tidspunkt modtager hjemmehjælp fra staten, har man ikke ret til at modtage forebyggende hjemmebesøg, da det ikke anses som værende nødvendigt.

Det er et krav fra statslig side, at kommunalbestyrelsen i netop din kommune skal tilbyde dig dette.

En forøgning af sociale relationer

En af de ting, som det forebyggende hjemmebesøg skal være med til at gøre, er at øge den ældres sociale relationer til andre ældre mennesker. Dette kan eksempelvis gøres ved at gøre brug af nogle af de mange forskellige muligheder, der findes for at lave aktiviteter sammen med andre ældre mennesker. Det kan man blandt andre gøre igennem Ældresagen, som tilbyder en lang række aktiviteter for ældre mennesker – både mænd såvel som kvinder.

Fleksible besøgstider

Kommunerne rundt omkring i landet har alle valgt at lægge meget vægt på at indrette besøgstiderne, så de passer til de enkelte borgers behov. Det er nemlig meget vigtigt, at sørge for, at det kan tilpasses således, at borgerne kan få besøg, når det passer dem.

Tilbuddet om forebyggende hjemmebesøg er frivilligt

Det er ikke et krav, at man siger ja tak til at kommunen skal komme på forebyggende hjemmebesøg. Det er udelukkende en service, der tilbydes af kommunerne rundt omkring i landet, og det er naturligvis 100% frivilligt, om man ønsker at få forebyggende hjemmebesøg.

Tilbuddet omkring at modtage disse besøg bliver givet enten telefonisk eller pr. brev, som sendes til de, som har ret til at modtage det forebyggende hjemmebesøg, der tilbydes fra kommunal side.

Samtale med personen, som får forebyggende hjemmebesøg

Når der bliver foretaget et hjemmebesøg, så bliver der ført en samtale, hvor der vil blive drøftet en lang række forskellige ting. Der vil blive talt om alt lige fra hvordan personen har det rent helbredsmæssigt til om vedkommende kunne være interesseret i at deltage i nogle sociale arrangementer med andre ældre til økonomi, bolig og en lang række andre forskellige ting. Der vil blive snakket en lang række forskellige ting igennem, og dette vil blive gjort, da man ønsker at sikre at borgeren har det godt, og for at få et helhedsindtryk af borgerens hverdag.

Vil du finde mere information omkring forebyggende hjemmebesøg?

Hvis du godt kunne tænke dig at vide mere omkring hvad du har ret til, når du er fyldt 75 år, og vil du gerne have mere information omkring hvordan du kan søge om at modtage forebyggende hjemmebesøg fra kommunen med råd og vejledning om aktiviteter og forskellige typer af støttemuligheder, kan du finde mere information omkring emnet ved at kigge på SM.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *