Hvem kan få et fleksjob?

For at man kan få et fleksjob, er det et must, at man er under 65 år, og at det er også et must, at man har væsentlige begrænsninger i arbejdsevnen.

Man må ikke kunne opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet.

Man kan modtage et tilbud omkring fleksjob, hvis man i en kortvarig periode har en begrænset arbejdsevne. Der skal dog være mulighed for, at ens arbejdsevne inden for en snarlig periode kan blive forbedret, således man kan komme tilbage til normale arbejdsvilkår.

Et fleksjob kan udelukkende blive oprettet hos en arbejdsgiver, som holder til i Danmark. Hvis den arbejdsgiver man har holder til i Danmark, men selve arbejdet man udfører foregår i udlandet, gælder der nogle særlige regler for netop dette.

Hvis du godt kunne tænke dig at vide mere omkring dette, kan du tage et kig på job-centerets hjemmeside, for at høre mere omkring de specifikke regler for dette.

Du kan kontakte jobcenteret ved at klikke her.

Regler for fleksjob på en hidtidig arbejdsplads

For at man kan blive ansat på som fleksjobber på den hidtidige arbejdsplads, som man har haft, gælder der nogle specielle regler. Det er blandt andet et krav, at man har været på den hidtidige arbejdsplads i minimum 12 måneder inden, for at man kan få et fleksjob, og det er et must, at man har været ansat under de sociale kapitler, og derudover gælder en række andre regler også. Dette bør du tage fat i dit lokale job-center for at høre mere om.

Der findes nogle overenskomster, som indeholde en række bestemmelser, som siger, at man kan være ansat i et fleksjob under overenskomstens sociale kapitler. Hvis man har det, opfylder man ikke det krav, der gælder, om minimum 12 måneders ustøttet beskæftigelse.

Hvis man derimod er blevet ansat på et bestemt overenskomstområde, hvor der ikke eksistere et socialt kapitel, kan det kun lade sig gøre at blive ansat i et fleksjob på sin hidtidige arbejdsplads, såfremt man forinden har været ansat på arbejdspladsen på specielle vilkår i en periode på minimum 12 måneder.

Det er et must, at det der aftales mellem medarbejder og arbejdsgiver som vedrører ansættelse efter de sociale kapitler altid foregår skriftligt.

Det skal desuden også af arbejdsgiveren kunne dokumenteres, at der reelt er gjort et forsøg på at etablere et vedvarende ustøtet job, som er efter de sociale kapitler, eller som er skabt ud fra de særlige vilkår.

Hvis man er kommet i den uheldige situation, at der er opstået en akut sygdom eller skade, og der ikke er noget formål ved at gennemføre foranstaltninger efter overenskomstens sociale kapitler, gør kravet omkring 12 måneders ansættelse sig ikke længere gældende.

Hvis man er under 40, kan man højest få bevilget et fleksjob i en periode, som er på 5 år ad gangen.

Er man derimod fyldt 40, er der andre regler, som gør sig gældende. Her kan man, såfremt ens arbejdsevne stadig er nedsat i et omfang der ikke muliggøre at overgå til beskæftigelse på det normale arbejdsmarked, af kommunen få bevilget et permanent fleksjob.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *