Hvor meget kan jeg få i ATP?

Det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget man har mulighed for at få udbetalt. Beløbene kan svinge rigtig meget, og det afhænger i høj grad af hvilket arbejde du har.

Det beløb du kan få i ATP svinger afhængig af hvor stor din indkomst er, og så afhænger det desuden også af, om du er selvstændig, eller om du er lønmodtager.

ATP er en ordning, som er obligatorisk for alle mennesker. Man skal betale ind til sin ATP fra man er fyldt 16 år, og arbejder mindst 9 timer om ugen. Det man sparer op i ATP, har man herefter mulighed for at få udbetalt senere i livet. ATP har man mulighed for at få betalt fra den dag man bliver folkepensionist, og så til den dag man dør. Man har mulighed for at udsætte sin udbetaling til ATP indtil man fylder 75 år. Denne pension, som man har optjent igennem hele sit liv, vil typisk blive udbetalt som en månedlig ydelse.

Hvis ATP-beløbet er under 2500 kr

Hvis ATP-beløbet årligt er beregnet til at være på 2500 kr eller derunder, så får man udbetalt et engangsbeløb, som er beregnet ud fra kapitalværdien af de fremtidige egenpensionsrettigheder.

Skulle det forholde sig sådan, at den årlige pension ligger på 2500 kr eller derover, vil man få sin ATP udbetalt i månedlige rater.

De medlemmer, der som 67-årige i 2013 modtager udbetaling af deres ATP, har mulighed for en maksimum udbetaling som ligger på ca. 28.800 kr om året.

De medlemmer, der som 65-årige i 2013 modtager udbetaling af deres ATP, kan højest få en udbetaling, som ligger på 24.200 kr om året.

Hvis du godt kunne tænke dig at finde mere information omkring hvor meget du har mulighed for at få i ATP, så kan du finde mere information omkring ATP og satser for hvor meget, du har mulighed for at få i ATP ved at gå ind på ATP.dk. Der kan du finde alt, der er værd at vide omkring ATP-satserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *