Hvordan får man barselsdagpenge?

Hvis du er gået på barsel, og derfor godt kunne tænke dig at modtage barselsdagpenge, så kræver det, at du ansøger om at modtage ydelsen.

Hvordan kan jeg ansøge om at modtage barselsdagpenge?

Når du skal ansøge om at modtage barselsdagpengene, skal du have et ansøgningsskema fra kommunen. Denne ansøgning skal godkendes af kommunen, før at du kan få dine barselsdagpenge.

Betingelser for barselsdagpenge

Der stilles en række krav til dig, før at du kan modtage barselsdagpenge. For at du har ret til at modtage barselsdagpenge, skal du have været tilknyttet arbejdsmarkedet i minimum 13 uger før dit barselsfravær, og så skal du i de 13 uger have været beskæftiget i minimum 120 timer i alt. Du kan også have været ledig men med ret til arbejdsløshedsdagpenge, og stadig modtage barselsdagpenge.

Der gælder lidt andre regler for selvstændige. Når man som selvstændig ønsker at modtage barselsdagpenge, skal man have arbejdet i minimum 6 måneder som selvstændig, og i minimum halvdelen af den overenskomstmæssige arbejdstid, som gør sig gældende.

Hvor meget kan jeg modtage i barselsdagpenge?

Hvor meget man får i barelsdagpenge afhænger meget af hvor høj løn man har, og så afhænger det også af det timetal, man har. Man har maksimalt mulighed for at modtage 4005 kr om ugen i barselsdagpenge. Dette max-beløb ændrer sig ikke, blot fordi en forældre eventuelt har mere end 1 arbejde.

Hvem udbetaler mine barselsdagpenge?

Det er kommunen, som udbetaler dine barselsdagpenge. Dette gør de dog først, når din ansøgning om at modtage ydelsen er blevet godkendt.

Hvor har jeg mulighed for at læse mere omkring barselsdagpenge?

Hvis du skulle have flere spørgsmål, som du godt kunne tænke dig at få besvaret, så finder der en side, hvor der står rigtig meget brugbar og relevant information omkring barselsdagpenge på.

Siden hvor du kan finde et hav af gode og relevante informationer omkring barselsdagpengene på hedder raadtilpenge.dk. Hvis du går ind på siden og tager et kig, så vil du kunne finde svar på stort set alle spørgmål du måtte have, som er relateret til barselsdagpenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *