Kan jeg få tilskud til medicin?

Det kan i visse tilfælde godt lade sig gøre at få tilskud til sin medicin. Dog afhænger det i høj grad af, hvilken type af medicin, man har brug for.

Der skelnes mellem, om det medicin du køber er på recept, eller om det kan købes som håndkøbsmedicin. Som udgangspunkt kan du altid regne med, at du kan tilskud til alt medicin, som købes på recept. Dog skal der opfyldes nogle forskellige krav, for at det kan lade sig gøre. Nogle af de regler er blandt andet findes vedrørende medicintilskud er, at det skal være godkendt som tilskudsberettiget medicin af Lægemiddelstyrelsen.

Dit medicintilskud afhænger af din alder

Når dit medicintilskud skal regnes ud, er det blandt andet væsentligt hvor gammel du er, og så afhænger det desuden også af hvor mange penge, du skal bruge medicin for.

Hvis dit årlige forbrug af medicin er:

Fra 0 – 900 kr om året: Kan du ikke få tilskud hvis du er over 18 år. Hvis du er under 18 år kan du få et tilskud på 60 procent.

Fra 900 – 1470 kr om året: Hvis dit årlige forbrug af medicin ligger mellem 900 og 1470 kr, kan du få et tilskud på 50%, hvis du er over 18 år. Hvis du er under

Fra 1470 – 3180 kr om året: Ligger dit årlige forbrug af medicin imellem 1470 og 3180 kr om året, kan du forvente at få et tilskud på 75%, hvis du er over 18 år, og det samme gør sig gældende, hvis du er under 18 år.

Over 3180 kr om året: Hvis du har et stort forbrug af medicin, hvor beløbet overstiger 3180 kr om året, har du mulighed for at få hele 85% af dit medicinforbrug betalt af staten. Dette gælder uanset om du er over eller under 18 år gammel.

Ovenstående tal beregnes ud fra de billigste præparater der findes, som har samme virkning.

Hvis du gerne vil vide mere omkring hvilket beløb du har mulighed for at få i tilskud til medicin, så kan du læse mere omkring emnet ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *