Læs om reglerne for at få fleksydelse

Hvis du har et fleksjob, har du mulighed for at modtage fleksydelse. Dette forudsætter dog, at du kan leve op til kravene, der stilles, for at man kan modtage fleksydelse.

Fleksydelse kan siges at være lidt det samme princip som efterløn. Dog er forskellen, at når man er på efterløn, arbejder man slet ikke, fordi man er ramt af en arbejdsskade eller lignende, som gør, at man ikke længere er i stand til at varetage sit arbejde, som man var før i tiden.

Hvis man har en fleksjobordning, så er det også fordi, at man ikke er i stand til at arbejde lige så mange timer på grund af nedslidning. Dog fortsætter man på arbejdsmarkedet, hvis man har et fleksjob. Dog er det blot i et væsentligt færre antal timer, man arbejder, når man har et fleksjob. Man har fra statslig side valgt at lave denne ordning, da det giver en mulighed for at fastholde sin plads på arbejdsmarkedet selvom man er delvist nedslidt. Dette er til gavn både for fleksjobberen og for staten.

Hvilke regler skal man overholde for at modtage fleksydelse?

Først og fremmest, så skal der tages stilling til, om du overhovedet er egnet til et fleksjob, og hvis du er det, så skal du have været vurderet egnet i minimum 3 måneder, for at du kan modtage ydelsen.

For at du kan få fleksydelse, så skal du have betalt fleksydelsesbidrag (hvis du klikker dig ind på linket, har du mulighed for at læse mere omkring fleksydelsesbidraget).

En tommelfingerregel er desuden også, at du skal have betalt ind til din fleksjobordning i minimum 30 år, for at du har ret til at modtage fleksydelse, og betalingen skal være startet senest på din 30-års fødselsdag.

Dog kan du under visse omstændigheder få ret til at modtage fleksydelsen efter mildere krav, såfremt du er født før den 1. januar 1978.

Et andet krav for at du kan modtage fleksydelse er desuden også, at dit pensionsselskab eller dig har indberettet den samlede værdi af dine pensioner til din kommune.

Derudover skal du i øvrigt være bosiddende i enten Danmark, Grønland, Færøerne, Schweiz eller i et andet land, som er en del af EU, eller som er et EØS-land.

Her kan du læse om reglerne for fleksydelse

Hvis du godt kunne tænke dig mere uddybende information, som omhandler reglerne for at modtage fleksydelse, så skal du klikke dig ind på Sampension.dk, hvor du kan læse meget mere information omkring fleksydelse i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *