Læs om reglerne for udbetaling af Lønmodtagernes dyrtidsfond

Lønmodtagernes dyrtidsfond forkortes LD, og er en opsparing, som man kan få udbetalt senere i sit liv.

Hvornår skal man forvente at modtage udbetalingen?

Man har mulighed for at få udbetalt det beløb, som man har opsparet igennem Lønmodtagernes dyrtidsfond, når man er fyldt 60 år. Det kan udbetales ved en tilkendelse af offentlig førtidspension. Det kan også fåes, når man skal have udbetalt tjenestemandspension eller når man skal have udbetalt sin tjenestemandslignende pension.

Udbetalingen kan også ske sammen med alders- eller invalidepension, som man har fået fra en godkendt pensionsordning.

Derudover kan den også ske ved tilkendelse af: erstatning ved tab af minimum 50% arbejdsevne, udenlandsk pension samt erstatning som svarer til ovenstående, flytning til et andet land eller til Grønland og Færøerne eller ved en livstruende sygdom.

I tilfælde af dødsfald, bliver værdien af vedkommendes opsparing udbetalt til boet. Dette vil ske automatisk, og foregår efter skifterettens anvisning.

Opsparing i investeringspujle

Man har siden d. 1. januar år 2000 haft mulighed for at sætte sin opsparing i en investeringspulje, således at pengene kan vokse indtil de kan blive udbetalt. Dette er der mange som har valgt at benytte sig af, for at have et større samlet beløb, den dag, hvor man kan få udbetalt sin opsparing.

Hvis man har valgt at sætte sin opsparing i en investeringspulje, så skal man betale en afgift til staten. Denne afgift bliver fratrukket beløbet inden man får sin opsparing udbetalt.

Denne afgift ligger på 25% af det beløb, som man har indbetalt samt af det afkast, som man måtte have fået, som følge af at pengene er kommet i en investeringspulje. Hvis afkastet er fra før den 31. december 1979, skal man betale 25% i afgift til staten, og hvis afkastet er fra efter denne dato, skal man betalt et beløb på 40 procent i afgift til staten.

Hvor finder jeg mere information om udbetaling af Lønmodtagernes dyrtidsfond?

Hvis du efter at have læst ovenstående stadig sidder tilbage med nogle spørgsmål omhandlende udbetaling af Lønmodtagernes dyrtidsfond, så har du mulighed for at gå ind på Lønmodtagernes dyrtidsfonds hjemmeside og finde endnu mere information. Hvis du går ind på deres hjemmeside, vil du kunne finde alle relevante informationer omkring udbetalingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *