Pensionist – sådan kan du rejse billigt med offentlig transport

Hvis du er pensionist, så har du et hav af gode muligheder for at rejse billigt med offentlig transport. Du har nemlig mulighed for at rejse meget billigt med både bus og tog. Der gives nemlig rabat til pensionister, der gør, at det er nogle meget lave priser, man skal betale.

Hvis du er pensionist i Danmark, så har du som folke- eller førtidspensionist ret til at rejse med DSB billigt.

Krav for at rejse billigt med offentlig transport som pensionist

For at du kan komme til at rejse billigt med DSB, så kræver det, at du har et specielt legitimationskort Dette kort bliver udstedt af DSB.

Når du rejser med bus og tog, så skal du kunne dokumentere, at du er berettiget til at rejse billigt, fordi du er folkepensionist eller førtidspensionist. Hvis du er fyldt 65 år, kan du rejse billigt med tog og bus ved at fremvise sygesikringsbevis eller lignende, som kan dokumentere din alder.

Er du derimod under 65 og førtidspensionist, skal du have dine originale pensionsmeddelelse med fra kommunen, hvorpå der skal fremgå navn samt at man er førtidspensionist. Der stilles et krav, der hedder, at pensionsmeddelelsen maksimalt må være 1 år gammel.

Disse er ikke berettigede til at modtage pensionskort

Hvis man er under 65 år og modtager invaliditetsydelse, fleksydelse, efterløn, delpension, pension fra en tidligere arbejdsgiver eller lignende, har man ikke mulighed for at modtage pensionskortet, der gør, at man kan rejse billigt med offentlige transportmidler.

Når man er folke- eller førtidspensionist, kan man desuden også af trafikselskaberne få udstedt særlige kort, som yder rabat til pensionister. Den rabat man får på disse kort variere meget fra sted til sted.

Hvis du er pensionist, og godt kunne tænke dig at vide mere omkring hvor meget du har mulighed for at spare på dine rejser med offentlig transport, så er der god mulighed for at læse meget mere omkring emnet. Det kan du gøre ved at gå ind på DSB’s hjemmeside. Der kan du nemlig læse meget mere omkring hvordan du kan spare penge på dine udgifter til offentlig transport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *