Folkepension – beregning af satser

Det kan være meget forskelligt, hvor stort et beløb, man har mulighed for at modtage i folkepension, og det er der flere årsager til.

Det er ikke alle, der vælger at modtage folkepension med det samme, de har ret til dette. Der er nogen, som ganske enkelt vælger at fortsætte på arbejdsmarkedet på trods af, at de har ret til at trække sig tilbage og få deres folkepension. Disse mennesker har mulighed for at opspare en del af deres folkepension, således at de får et tillæg til folkepensionen, hvis de på et senere tidspunkt vælger at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Af den årsag, er det ikke alle pensionister, som får denne samme sats.

Dog findes der naturligvis en grundsats, som alle folkepensionister har ret til at modtage, og grundsatsen er ens for alle.

Hvor meget kan jeg forvente at modtage i folkepension?

Der er et grundbeløb for folkepensionen, som ligger på 69.648 kr. Derudover man også mulighed for at få mere end det nævnte beløb. Man kan nemlig modtage pensionstillæg, hvis man er gift eller har en samlevende. Hvis man har det har man mulighed for at få et tillæg på 34.968 kr om året.

Er man enlig, så kan man få et betydeligt højere beløb i pensionstillæg. Hvis du er enlig pensionst, så har du nemlig ret til at modtage 72.336 kr om året, som du kan lægge oveni grundsatsen for folkepension, som er på 69.648 kr.

Hvor kan jeg finde mere information omkring satserne på folkepension?

Hvis du er på jagt efter flere informationer omkring folkepensionen, så kan du finde et hav af super gode og relevante informationer, ved at lave en søgning på nettet. Der findes flere forskellige sider, som har en række gode og relevante artikler og indlæg omhandlende emnet. Borger.dk er desuden også en side, som indeholder en lang række super god og relevant viden omkring satserne for folkepension i Danmark. Siden indeholder i øvrigt også information om en række andre ydelser, som man har mulighed for at få, når man er pensionist i Danmark, så tag et kig og se, om du ikke kan blive klogere på emnet ved at læse information derinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *