Kan jeg få efterløn når jeg er på fleksydelse?

Der er rigtig mange, som er i tvivl, om det er muligt at få efterløn, når man også modtager fleksydelse, og svaret er faktisk ret enkelt. Når du er på efterløn, kan du godt modtage fleksydelse.

Dog er det den absolut eneste ydelse, du har mulighed for at have samtidig med, at du modtager efterlønsydelsen.

For at du kan få efterløn samtidig med at du modtager fleksydelse, så kræves det dog, at du kan overholde en række af de gælder, som gør sig gældende for, at du har ret til at få ydelsen. Der er flere forskellige regler, og i hovedtræk, så er det faktisk de samme regler der gælder i forhold til kravene til at modtage efterløn når man er på fleksydelse, som når man ikke er på fleksydelse.

Krav for at modtage efterløn

For at du kan få efterløn, så kræver det at du er medlem af en A-kasse, og at du har nået efterlønsalderen, som den dag i dag er på 60 år. Derudover skal ªdu også have betalt efterlønsbidrag. Dette er et must for, at du kan modtage efterløn, og det gælder også, når du modtager fleksydelse. Efterlønsbidraget skal du have betalt i minimum 30 år, og betalingen skal senest have været påbegyndt fra din 30-års fødselsdag.

Fra 2014 og frem til 2017 vil efterlønsalderen blive gradvist forhøjet, således at den ender på 62 år fra 1. januar 2014.

Derudover er det også et krav, at du er bosiddende i enten Danmark, på Grønland, Færøerne, Schweiz eller i et andet EØS-land, som er beliggende i EU.

Her kan du finde mere information om fleksydelse

Vil du gerne have mere information omkring fleksydelse, kan du tage et kig på Borger.dk, hvor der står rigtig mange ting, som er værd at vide omkring fleksydelse i Danmark.

Her vil du også kunne se flere forskellige informationer omkring hvornår man helt præcis kan gå på efterløn. Det er blandt andet noget som afhænger af hvordan man er født. På Borger.dk, har man desuden også mulighed for at læse mere information omkring, hvordan man kan indbetale til efterlønsordningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *