Sygedagpenge – regler for sygedagpenge til selvstændige

Hvis du er selvstændig, har du også mulighed for at modtage sygedagpenge ligesom man kan, hvis man er ganske almindelig lønmodtager. Som selvstændig har du ret til at modtage dagpenge, hvis du har været syg i minimum 2 uger. Derefter har du ret til at modtage højest 4005 kr pr uge, hvilket svarer til 208.260 kr pr år.

Når du som selvstændig får udbetalt sygedagpenge af staten, beregner man satsen ud fra den årsopgørelse, som man har opgivet til SKAT.

Hvis man ikke kan fremskaffe den nødvendige dokumentation, som skat kræver, bortfalder ens ret til sygedagpenge.

Hvis man er selvstændig, har man ved fuld uarbejdsdygtighed mulighed for at modtage 75% af satsen, såfremt man genoptager arbejdet med op til 25%.

For at man som selvstændig har ret til at modtage sygedagpenge, er det er krav, at man inden for de sidste 12 måneder har drevet en selvstændig virksomhed – i væsentlig omfang er der tale om mindst 6 måneder, før at man har ret til sine dagpenge efter 6 år.

Når der skal defineres hvad et væsentligt omfang er, så er det når man i gennemsnit har haft en ugentlig arbejdstid, som har ligget på 37 timer eller derover.

Arbejder man under 37 timer, har man også ret til at modtage sygedagpenge – dog ikke lige så meget, som hvis man arbejder minimum 37 timer. Arbejder man mellem 26 procent og 50 procent af den normale arbejdstid på 37 timer, har man mulighed for at modtage 50% af satsen, såfremt man er fuld uarbejdsdygtig.

Det er op til en læge at vurdere, i hvilket omfang du som selvstændig er i stand til at arbejde. Din læge skal kunne dokumentere vurderingen.

Hvis du gerne vil vide mere omkring sygedagpenge, så kan du se mere omkring emnet ved at gå ind på Statens Administrations hjemmeside. Her vil du have mulighed for at læse endnu mere omkring hvor meget du som selvstændig har mulighed for at få i sygedagpenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *