Fastholdelse på arbejdsmarkedet efter en arbejdsskade

Det kan være rigtig svært at arbejde, hvis man er kommet ud for en alvorlig arbejdsskade. Det er meget forskelligt hvilke typer af skader, man kan blive påført under sit arbejde. Hvis man er kommet meget alvorligt til skade, kan man blive direkte uarbejdsdygtig, og hvis man blot har fået en mindre skade, kan det være, at man i stedet for blot skal holde en pause i en mindre periode, eller man skal skære ned i det timetal, man har på sin arbejdsplads.

Man gør fra statslig side rigtig meget ud af at fastholde folks tilknytning til arbejdsmarkedet – især efter de har fået en arbejdsskade, og det skyldes, at det er en meget stor omkostning for staten såvel som kommunerne, når folk ikke er i arbejde.

Derfor er der oprettet nogle såkaldte fastholdelsescentre, som går ind sager, hvor personer ikke har mulighed for at vende tilbage til arbejdsmarkedet, uden der bliver foretaget nogle særlige tiltag. Fastholdelsescentret samarbejder med blandt andet jobcentre, forsikringsselskaber, arbejdsgivere og fagforbund. Man går ind og kigger på den enkelte persons situation, og det kan eksempelvis gøres ved møder på jobcentre, hvor der bliver lavet et samlet overblik over ens situation, samt en afklaring på, hvordan ens nuværende situation ser ud rent økonomisk.

Et jobcenter kan blandt andet hjælpe dig med at finde nogle alternative jobs, hvor du f.eks har mulighed for at sidde ved en computer i stedet for at lave hårdt fysisk arbejde, hvis du har fået en skade, der gør, at du ikke er i stand til dette, og det er derfor, at fastholdelsescentrene samarbejder rigtig meget man f.eks de jobcentre, der ligger rundt omkring i landet.

Hvis du er interesseret i mere information omhandlende fastholdelse på arbejdsmarkedet efter en arbejdsskade, så kan du tage et kig på SFI.dk, hvor du kan finde flere gode og nyttige informationer omkring dette.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *