Et fleksjob er en ordning, som blev lavet for nogle år tilbage. Der var et helt specielt formål med at lave disse fleksjobordninger. Formålet var, at folk der var kommet til skade, eller folk som af den ene eller den anden grund ikke var i stand til at arbejde fuldtid, alligevel kunne være beskæftigede dog i færre timer end et normalt fuldtidsarbejde.
Det er med andre ord lavet for at sikre, at man kan undgå for mange, som blot ender på offentlig forsørgelse, og for at sikre at man fortsat kan forblive på arbejdsmarkedet, selvom man har været ude for en mindre skade.
Et fleksjob er lavet til personer, som er under 65 år gammel. Det krav der stilles for, at man kan få et fleksjob er, at man ikke har mulighed for at fastholde sin nuværende placering på arbejdsmarkedet.
Dog kræver det, for at man kan få fleksydelse, skal der være en mulighed for, at man kan komme tilbage på arbejdsmarkedet på et senere tidspunkt, men indtil da, kan man såfremt man er godkendt, modtage fleksjobydelsen.
Sådan søger du et fleksjob
Det er jobcentret, som skal tage stilling til, om du kan få et fleksjob eller ej. Dette afgøres ud fra rehabliteringsplanens forbedrende del. Den bliver behandlet af et rehabiliteringsteam.
Hvis du godt kunne tænke dig at vide mere omkring et fleksjob kan du læse mere om det, hvis du går ind på Borger.dk, som er en hjemmeside som indeholder en lang række super gode og meget relevante informationer som netop omhandler fleksjob generelt.
Der kan du finde flere informationer omkring hvad fleksjob er, og hvilke betingelser der er for fleksjobbere samt som række andre ting, som er værd at vide, hvis du er på jagt efter et fleksjob, eller bare gerne vil vide mere omkring hvilke regler, der gør sig gældende, for folk som har et fleksjob.