Der er mange i Danmark, som ikke kender de præcise regler i forhold til efterløn, og som ikke ved, om det er lovpligtigt at betale efterlønsbidrag. Det kan der gives et meget kort og præcist svar på: Ja, du skal betale ind til efterlønnen hvis du vil gøre brug af efterlønsordningen. Vil du ikke gøre brug af efterlønsordningen, er det ikke et krav, at du betaler til ordningen.
Dog skal du dog overveje, om det ikke alligevel er en meget god idé, at betale ind til ordningen. Det kan nemlig være, at du på et tidspunkt får brug for den, og hvis du alligevel ikke skulle ske at få brug for den, har du mulighed for at få det beløb, som du har betalt ind til ordningen tilbage igen.
Du kan få dit efterlønsbidrag tilbage
Du har mulighed for at få dit efterlønsbidrag tilbage. Dette kan du få i flere forskellige situationer. Det kan du blandt andet få, hvis du, når du når en alder, hvor du har ret til at modtage efterløn, ikke ønsker at modtage ydelsen alligvel. Kort og godt kan du få dine penge tilbage, hvis du ikke ønsker en efterlønsordning på trods af, at du har betalt efterlønsbidrag.
Der findes dog også andre situationer, hvor du har mulighed for at få de penge, du har betalt i efterlønsbidrag tilbage. Det kan du blandt andet også få, hvis du tilkendes førtidspension.
Hvor meget skal man betale i efterlønsbidrag?
Hvis du vælger at betale ind til efterlønsordningen, så skal du betale et beløb, som i 2013 er på i alt 5604 kroner pr. år.
Det er dog ikke alle, som skal betale ind til efterlønsordningen.
Man er nemlig fri for at betale efterlønsbidraget, såfremt man er under 30, har fravalgt efterlønsordningen, ikke har ret til efterløn eller hvis man er overgået til efterløn.
Find flere informationer om efterlønsbidraget
Hvis du gerne vil have flere informationer omkring efterlønsbidraget, eller fandt du ikke svar på dit spørgsmål i ovenstående tekst, så kan du læse mere omkring efterlønsbidraget ved at gå ind på CA’s hjemmeside. Der har du mulighed for at finde alt, hvad der er værd at vide omkring efterlønsbidraget.