Der er nogen folk, som godt kunne tænke sig at få udsat deres folkepension, og det kan skam også være ganske fornuftigt at få gjort dette. Hvis man vælger at gøre dette, så vil det være fordi, at man har et ønske om at fastholdt sin tilknytning til arbejdsmarkedet i et eller flere år efter, at man har ret til at modtage sin folkepension.
Hvis man vælger at gøre dette, så har man faktisk mulighed for at udskyde sin udbetaling. Det skal forståes på den måde, at man kan optjene sig et tillæg til sin pension, når man på et tidspunkt gerne vil træde ud af arbejdsmarkedet. For at dette kan lade sig gøre, er det dog et krav, at man som minimum arbejder 1000 timer om året i den periode, hvor man opsparer et tillæg til sin pension. Det vil svarer til i omegnen af 19 timer ugentligt i gennemsnit (dog vil timetallet fra 2014 bliver nedsat, således man kun behøver at arbejde 750 timer om året, hvilket svarer til cirka 14,5 time pr uge.
Man har kun mulighed for at få udsat sin folkepension i op til 10 år.
Som du nok kan forestille dig, så kan det være en rigtig god idé at udsætte sin folkepension, hvis man har muligheden for det, og hvis man ellers er sund og rask. Hvis man alligevel godt kan lide at være på arbejdsmarkedet, og samtidig godt kunne tænke sig senere i livet at få en forhøjet folkpension, så er det uden tvivl en super god idé, at få udsat sin folkepension.
Hvordan får jeg udsat min folkepension?
Hvis man ønsker at få udsat sin folkepension, så skal man ansøge om dette hos kommunen. Kommunen kan dog vælge at afslå dit ønske om dette, såfremt kommunen vurdere, at det er usandsynligt, at du kan leve op til det krav, der stilles i forhold til timetal.
Hvor kan jeg finde mere information omkring udsættelse af folkpensionen?
Hvis du er interesseret i at finde mere information end ovenstående omhandlende udsættelse af folkepensionen, så kan du finde dette ved at gå ind på Ældresagens hjemmeside, hvor du kan finde et hav af relevant information omkring emnet.